• Home
  • Documente
  • Tarife
  • Contact
  • Home
  • Documente
  • Tarife
  • Contact

Ungaria în economia de piață

În 1990, Ungaria a pornit pe calea economiei de piață, așa cum o cunoaștem astăzi, renunțând la mentalitatea comunistă care a condus economia planificată. Deși îndepărtarea definitivă de la economia socialistă, bazată pe proprietatea statului, poate fi considerată un succes uriaș, primii ani ai Ungariei în economia de piață liberală au fost foarte turbulenți, deoarece tranziția a fost dificilă.

Începutul anilor ´90 a fost caracterizat, în special, de un nivel ridicat al șomajului, de inflație și de scăderea produsului intern brut. Abia la sfârșitul deceniului s-a reușit stabilizarea economiei maghiare, prin numeroase măsuri dureroase de austeritate.
 În anii 2000, economia maghiară a fost apoi revigorată, datorită reformelor sistemice, industrializării puternice și dezvoltării semnificative a infrastructurii. Eforturile și sacrificiile guvernului maghiar de a recupera decalajul au fost încununate de succes în 2004, când Ungaria a aderat la Uniunea Europeană. Din acel moment, miliarde de euro au pătruns în economia națională, rezultând într-o creștere dinamică a nivelului de trai și într-o economie puternică. Progresul pare să se fi oprit în urma crizei mondiale din 2008, în măsura în care Ungaria cu greu ar fi putut să evite intrarea în faliment, fără ajutorul fondului monetar internațional și al altor organisme internaționale.  

Economia națională a Ungariei a fost zguduită de criza din 2008, o recesiune majoră și o serie de efecte negative au dus la prăbușirea economiei țării. Cu toate acestea, după schimbarea guvernului în 2010, cabinetul Orbán a declarat război datoriei publice, iar nivelul acesteia a început să scadă, de exemplu prin reforma sistemului de pensii și prin restructurarea împrumuturilor. În decursul deceniului următor, datoria publică a fost redusă în mod semnificativ, dar criza provocată de coronavirus a pus din nou în dificultate economia maghiară, astfel încât țara a revenit la împrumuturi, ceea ce a dus la o creștere fără precedent a datoriei. Din păcate, din punct de vedere regional, Ungaria a fost unul dintre cei mai mari perdanți ai încetinirii economice, până la sfârșitul anului 2021 coborând două locuri în clasamentul dezvoltării regionale. În 1995, aveam un avantaj semnificativ față de țările baltice, astăzi însă inclusiv România e pe urmele noastre ...   

Infiintare firma Ungaria

Firma de avocatura cu birouri in orasele:
  Debrecen
  Budapesta
Deschidere cont bancar Ungaria

Oferim Servicii de Infiintare din anul 2010. All Rights Reserved!